Ποιοί είναι Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 10 επισκέπτες και κανένα μέλος

Ραδιόφωνο Ι.Μ. Καστοριάς

Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2010


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ


Προς τους γονείς


Αγαπητοί μας γονείς,

τα παιδιά μας φέτος ανέβηκαν ένα ακόμη σκαλοπάτι στη σχολική τους ζωή. Μεγαλώνουν. Πόσο τα καμαρώνουμε καθώς παρακολουθούμε  την ταχύτατη νοητική και σωματική ανάπτυξή τους. Αρχίζουν να μαθαίνουν όλο και περισσότερα.

Μαζί με τη θεαματική αυτή ανάπτυξη τους, αναπτύσσεται μέσα μας σιγά σιγά και μια αγωνία για το μέλλον τους, την προκοπή, τη μόρφωση, ακόμη και την αποκατάσταση τους.  Έτσι προσπαθούμε να εξοπλίσουμε τα παιδιά μας με όσα περισσότερα εφόδια μπορούμε. Ξένες γλώσσες, χορευτικά αθλοπαιδίες, γυμναστικές επιδεξιότητες, μουσική, πολεμικές τέχνες και τόσα άλλα.

Για όλα αυτά είμαστε αξιέπαινοι. Παράλληλα όμως δε θα πρέπει να ξεχνούμε πως τα παιδιά μας μαζί με το σώμα έχουν και ψυχή. Κι ενώ για το σώμα πολλά κάνουμε, την ψυχή μερικές φορές τη λησμονούμε.

Χρειάζεται και η ψυχή τη δική της καλλιέργεια και εκγύμναση.  Για το λόγο αυτό η Εκκλησία μας αιώνες τώρα έχει τις συνάξεις των κατηχητικών. Τι σημαίνει όμως κατηχητικό ή κατήχηση; Σημαίνει μαθαίνω την πίστη μου. Γνωρίζω το Θεό ( στον οποίο με έταξαν και εμπιστεύθηκαν οι γονείς μου όταν με σαράντισαν και όταν με βάπτισαν) και επικοινωνώ μαζί Του. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι  Πατέρας, αδελφός και προστάτης μου και πως είμαι δικό του αγαπημένο παιδί.

Χρέος μας λοιπόν να γνωρίσουμε στα παιδιά μας το Θεό. Πολλά θα ωφεληθούν αυτά και περισσότερα εμείς.

Στην ενορία μας εδώ και λίγα χρόνια λειτουργεί και τμήμα για παιδιά προσχολικής και πρώτης παιδικής ηλικίας. Τα παιδιά έχουν ένα δικό τους χώρο όπου επιπλέον ζωγραφίζουν , τραγουδούν και παίζουν.

Πιστεύουμε στην συνεργασία και ανταπόκριση σας.


Με πολλές ευχές, εκτίμηση και Αγάπη


Οι ιερείς της ενορίας σας.